børnehaven, læsø

Kategori
Institution | Nybygning

Lokation
Læsø | Danmark,

Bygherre
Læsø Kommune

Ingeniør
Niras

Areal
680 m² 

Status
Realiseret | 2012

Ny børnehave og vuggestue på Læsø inkl. behandler rum for talepædagog, psykolog mv. Institutionen er udført som lavenergiklasse 2 bygning. Børnehuset er orienteret mod formiddags og middagssolen, hvor der er mest aktivitet i og omkring bygningen. Den skrå orientering på matriklen opdeler udearealet i flere varierende og veldefinerede områder. Måske som en samlet legeplads med flere områder egnet til hver deres form for aktiviteter, og hvor hver enkelt barn har sin egen favorit legeplads. Huset ved skoven består af tre sammenbyggede længer. Det er ikke en betingelse, men de tre længer giver mulighed for en opdeling af børnene i hverdagen eller bare en del af hverdagen. Der er separate indgange til de forskellige længer, og der er parkeringspladser tæt ved alle indgangene. Længerne har alle store sadeltage og store udhæng, der symboliserer beskyttelse og ly som det første skridt til at få barnet til at føle sig trygt. At barnet føler og oplever tryghed er en betingelse for en mere indgående udforskning af livet i huset: Her leger og lærer sammen med andre børn – helt uden ens forældre.

Relaterede projekter


ARKINORD arkitekter a|s
T: +45 99 22 32 00
E: Info@arkinord.dk
CVR: 29220468


Frederikshavn
9900, Havnepladsen 5B
Google maps


Aalborg
9000, Østerågade 8, 2. sal
Google maps