SKærum aktivitetshus

Kategori
Nybygning | Kultur | Fritid

Lokation
Skærum | Nordjylland | Danmark,

Bygherre
Frederikshavn Kommune

Areal
463 m² 

Status
Igangværende 2019

Skærum er en mindre by i Nordjylland med bl.a. Katsig Bakker og Tolne skov som naboer. Hele området er karakteriseret af et kuperet og naturskønt landskab, med grønne vidder og større skovområder. Skærum Aktivitetshus ligger i den sydlige del af Skærum, og vokser sig ud af den østlige bakkeskråning ud mod Borgervej, hvor taget fremstår som et grønt tag, som man kan bevæge sig ud på og se ned i atriumgården. Aktivitetshuset står som en sluttet form beklædt med vertikal træbeklædning, som understøtter den rene form på huset. De kvadratiske vinduer samt gradueringen af størrelsen på vinduerne skaber et fængende og legende udtryk, som virker imødekommende både for borgere i Skærum, forbi passerende, og gæster af eksempelvis spejderhytten og den nye NaturCamp. Ydermere skaber de store vinduer en synlighed gennem hele huset, hvilket får det til at virke levende, selv når der kun er få mennesker, der opholder sig i huset. Den store landskabelige trappe danner sammen med Skærum Aktivitetshus ryg mod nord, hvilket danner et torv foran bygningen.

Skærum Aktivitetshus danner rammen om byens mange aktiviteter, og derfor er huset designet med en vision om, at skabe et fleksibelt hus, hvor hele huset kan åbnes op og bruges til eksempelvis en byfest, og samtidig kan der også lukkes omkring flere forskellige aktiviteter som foregår samtidigt. Gennem husets midte er der indrettet en ”Aktiv Kile” hvor foyer, caféområdet, orangeriet, atriumgården, manderummet og NaturCampen er placeret. Her er anvendt et betongulv, som er mere hårdfør over for de aktiviteter, som foregår i denne del af huset. ”Den Aktive Kile” kan åbnes op fra facade til facade, som dermed giver mulighed for at arbejde med større projekter, samt at flytte større ting gennem hele huset. Foyeren og caféområdet, samt orangeriet danner et center i bygningen, hvorfra man kan tilgå de øvrige rum i huset. Atriumgårdens placering midt i bygningen, skaber en synlighed mellem de forskellige aktiviteter der foregår i huset, hvilket er med til, at få huset til at virke levende, selv hvis der kun er få mennesker i huset i de forskellige rum. Ydermere trækker atriumgården lys ned i rummene, der ligger under bakken, samt sikre gennemlyste rum i Orangeriet samt foyer/Caféen. Mod Borgervej er den store sal placeret, her er der plads til 80-90 personer fordelt på 120 m2, med direkte adgang til det store køkken, der ligger nord herfor, som også har adgang ud til orangeriet og videre ud til Mormors Café. Salen fungerer som et festlokale eksempelvis i forbindelse med konfirmationer, fødselsdage mv., samt som mødelokale og kurser.

Relaterede projekter


ARKINORD arkitekter a|s
T: +45 99 22 32 00
E: Info@arkinord.dk
CVR: 29220468


Frederikshavn
9900, Havnepladsen 5B
Google maps


Aalborg
9000, Østerågade 8, 2. sal
Google maps