Nordstjerneskolen

Kategori
Nybygning | Undervisning

Lokation
Frederikshavn | Nordjylland | Danmark,

Bygherre
Frederikshavn Kommune

Total entreprenør
MT Højgaard

Ingeniør
MT Højgaard og Brix & Kamp

Areal
13.500 m² 

Status
Realiseret | 2013

Samarbejdspartnere
Arkitema

Nordstjerneskolen er en kommunal folkeskole med ca. 1.200 elever fordelt på fire spor og et stort specialklasseafsnit. Den nye byskole opføres i et offentligt-privat samarbejde (OPS), hvor det private selskab TEAM OPS skal drive skolens bygninger i 25-årig driftsaftale, mens kommunen fortsat udfører undervisningen og det pædagogiske arbejde.

Skolen er med sin stjerneform et udtryk for sin egen struktur. Hver tak på stjernen udgør en afdeling for to årgange med sin egen identitet, indrettet på sin egen måde, rettet mod præcis den aldersgruppe, der skal bo der. Vi underdeler således en ellers meget stor skole og skabe miljøer i en skala, som alle kan indtage og forholde sig til, og hvor der er trygt og inspirerende at være. Bygningen fungerer i to plan med et plan for de mindste og et plan for de ældste elever.

Stjernen har sit centrum på et fælles torv, hjerterummet, hvor alle skolens zoner mødes – et læringscentrum, der understreges med en stor rød og skulpturel bibliotekstrappe. Dette er skolens dynamo, hvor både faglighed og mulighed for socialt samvær væves sammen i et inspirerende miljø. 

Skolen er udviklet i et OPS dialogforløb, hvor skolens brugere, den kommunale ledelse (bestilleren) og OPS selskabet (leverandøren) sammen har udviklet bygningsstrukturen og konceptet for driften af anlægget. Arkitemas afdeling for læringsbyggeri var en afgørende brik i processen med sine konkrete erfaringer fra lignende byggerier og sine proceskompetencer til at planlægge og gennemføre projektdelen af tilbudsprocessen for OPS leverandøren. Byggeriet er gennemført i en totalentreprise for OPS selskabet.

Skolen opfylder Dansk lavenergiklasse 2020

relaterede projekter