Bakkegården, Frederikshavn

Kategori
Bolig | Renovering

Lokation
Frederikshavn | Nordjylland | Danmark,

Bygherre
Frederikshavn Boligforening

Entreprenør
Arne Andersen Vrå A/S

Ingeniør
Niras | Brix & Kamp A/S

Areal
9700 m² boligareal

Status
Realiseret | 2018

Arkitektrådgivning – helhedsplan med renovering og ombygning, projektering og fagtilsyn.

Bakkegården, Frederikshavn Boligforenings afd. 2, er opført i starten af 50-erne og rummer i alt 103 boliger i varierende størrelse. De mange års slid har sat sine spor på bygningen så i 2009 starten processen op med at gennemføre en helhedsplan for afdelingen.

De renoverede og ombyggede lejligheder fremstår moderne, sunde, lyse og energirigtige. Gennem varierede planløsninger appellerer de til forskellige aldersgrupper, herunder yngre, ældre og børnefamilier og understøtter dermed en differentieret beboersammensætning i afdelingen.

Eksisterende altaner er udskiftet med nye betondæk og værn og facaderne er efterisoleret og delvis opmurede i teglsten som pudsede facader. De øverste inddækkede altaner er udført som kviste og udformet som små drivhuse der er med til at give afdelingen et moderne facadeudtryk.

Der har gennem hele processen været stor fokus på energioptimering og miljøforbedrende foranstaltninger. Det har sammen med renoveringen og modernisering af bygningerne både ude og inde, givet beboerne et rigtig godt indeklima og lavere forbrug.

relaterede projekter